Dagbesteding voor jong en oud

Drumstel

Dagbesteding voor de jeugd

Met dagbesteding begeleiden we kinderen en jongeren naar een positieve speel- en leeromgeving. Kinderen en jongeren die vanwege hun gedrag niet volledig kunnen deelnemen aan kinderopvang of het onderwijs. Wij zoeken samen een veilige plek waar zij onder begeleiding kunnen leren, activiteiten kunnen doen en sociaal actief zijn. Dagbesteding is erop gericht om een dag zo zinvol mogelijk te maken voor, met zowel een actieve als creatieve invulling. Dit wordt op maat gedaan, waarbij onze zorgverleners kijken naar de interesses en hulpvraag van het kind of de jongere.
Een traject op maat bestaat uit begeleiding in activiteiten, maar ook uit zorg als onderwijs en werk. Met als doel om kinderen weer terug te laten stromen naar het onderwijs en jongeren te helpen aan een passende werkplek. We willen ervoor zorgen dat kinderen en jongeren op een gewone manier kunnen participeren in de samenleving. Onze zorgverleners adviseren en ondersteunen kinderen en jongeren met dagbesteding. Ook coachen ze professionals in kinderopvang en het onderwijs.

Dagbesteding voor de jeugd wordt binnenkort opgestart. Opgave kan via 06 4974 7134.

 

Image

Dagbesteding voor volwassenen

Dagbehandeling voor volwassenen is speciaal voor volwassenen die last hebben van psychische, emotionele of lichamelijke klachten.
We verzorgen begeleiding en ondersteuning waarbij we ons richten op maatschappelijke en sociale aspecten. Daarbij stimuleren we ook arbeidsmogelijkheden voor de zorgvrager. Met dagbesteding richten we ons op zelfredzaamheid van zorgvragers, maar ook op integratie in de samenleving met behoud van vaardigheden. We willen hiermee een volwaardige deelname aan de maatschappij stimuleren.

Met dagbesteding voor volwassenen bieden we een plek aan waar het draait om de behoefte van de zorgvrager. We ondersteunen de zorgvrager met activiteiten en werkzaamheden die bij hem of haar passen. Onze zorgverleners begeleiden de zorgvrager hierbij om zo zelfstandig mogelijk te zijn. Er wordt gewerkt zonder werkdruk. Iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau en krijgt tijd en ruimte om zich persoonlijk te ontwikkelen. Ons motto hierin is: laten we het vooral gezellig houden. Een plek waar men kan ontspannen en als er een dag bij zit dat er geen motivatie is tot activiteit, dan mag je in onze loungehoek ook gewoon ‘hangen’.
Wij verzorgen de dagbesteding voor volwassenen wekelijks op woensdag vanaf 13:00. Opgave kan door gewoon binnen te lopen.
Image
Image